رئیس دانشگاه فردوسی مشهد برکنار شد

رییس پارک علم‌وفناوری خراسان به‌عنوان سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شد.

رییس پارک علم‌وفناوری خراسان به‌عنوان سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شد.

به گزارش روابط عمومی باشگاه بزرگان صنعت و کسب‌وکار‌ ایران، دانشگاه فردوسی مشهد سومین دانشگاه بزرگ کشور از نظر قدمت پس از دانشگاه‌های تهران و تبریز بوده که در هفتادمین سال فعالیت خود است و طی سال‌های فعالیتش توانسته خدمات ارزشمندی را در جهت تربیت دانشجویان و بالابردن توان علمی کشور ارائه کند. از این رو، مدیریت و ریاست بر این دانشگاه اهمیت زیادی دارد. اما درحالیک‌ه تنها یک سال از ریاست (دکتر احد ضابط) بر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دانشگاه شرق کشور می‌گذشت، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، اعتراضاتی که به نحوه مدیریت و عملکرد وی در طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ از سوی دانشجویان و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد وارد شده بود، وزیر علوم را مجبور کرد تا دکتر مسعود میرزایی شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان را با حفظ سمت جایگزین او کند.

خارج کردن انجمن‌ها و تشکل‌های پیونددهنده صنعت و دانشگاه، رد صلاحیت ۱۱ عضو هیات علمی، اخراج ۵۰ عضو هیات علمی، ممنوعیت تدریس بیش از ۲۰ استاد مدعو، توبیخ‌های مکرر اعضای هیات علمی به جرم نوشتن نامه به رئیس دانشگاه، بازنشسته کردن بهانه‌آمیز شماری از اعضای هیات علمی، جلوگیری از ارتقا و تبدیل وضعیت هیات علمی غیر همسو، کاهش تعداد اعضای هیات علمی از بیش از ۸۰۰ عضو به کمتر از ۷۸۰ عضو و … تنها بخشی از اتفاقات ناگواری بود که با اطلاع و امضای وی و معاونانش در دانشگاه پرافتخار فردوسی مشهد در مدت ریاست او بر دانشگاه رقم خورد.

لازم به ذکر است در حوزه دانشجویی، اعتراضات گسترده‌تر و فاجعه به‌مراتب وسیع‌تر بود و هیچ‌گاه آمار دقیق اخراج، تعلیق، توبیخ و احضارهای بی حد و حصر دانشجویان در این مدت بیان نشد.

حال اما امید است با تغییرات انجام‌شده و دستاوردها و سوابق درخشان دکتر مسعود میرزایی شهرابی، مجددا شاهد رشد و شکوفایی دانشگاه بزرگ فردوسی مشهد به‌عنوان یکی از هفت دانشگاه برتر علمی ایران باشیم. ازجمله سوابق دکتر میرزایی شهرابی می‌توان به موارد همچون استاد نمونه کشوری در سال ۱۴۰۲، استاد برجسته شیمی معدنی کشور در سال ۱۴۰۲ از طرف انجمن شیمی ایران، سرآمد علمی کشور درسال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ از طرف فدراسیون سرآمدان علمی ایران تحت مدیریت معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری، قرارگیری در فهرست یک درصد برتر دانشمندان پراستناد موضوعی جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ میلادی براساس داده‌های منتشرشده از پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس، عضو هیأت تحریریه و سردبیران مجله معتبر بین‌المللی Polyhedron جزو انتشارات الزویر، دارنده نشان سرو در سال ۱۴۰۲، رئیس انجمن زئولیت ایران، برگزیده جایزه ابوریحان بیرونی در سال ۱۳۹۸ و پژوهشگر و محقق برتر دانشگاه فردوسی مشهد و… اشاره کرد.


لینک کوتاه : http://sarmaayehmelli.ir/?p=14553
نظرات کاربران :