• کد خبر: ۲۴۳۲۰
  • تاریخ انتشار : ۳۱-۰۵-۱۴۰۵ - ۹:۵۲
  • نسخه چاپی نسخه چاپی

ورود ۲۵ هزار خودرو کارکرده در سال جاری مصوب شد؛ جزئیات جدید واردات و تأمین ارز

مسئولیت احراز اصالت خودرو بر عهده واردکننده گذاشته شده و متقاضیان باید منشأ ارز خود را به تأیید بانک مرکزی برسانند.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از نهایی شدن سازوکار واردات خودروهای کارکرده در سال جاری خبر داد و گفت: سقف واردات ۲۵ هزار دستگاه تعیین شده است تا با هدف تنظیم بازار و ایجاد رقابت اجرایی شود.

به گزارش سرمایه ملی، عزت‌الله زارعی با تشریح آخرین تصمیمات وزارت صمت درباره واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج‌ساله، اظهار کرد: آیین‌نامه واردات این خودروها سال گذشته ابلاغ شد و از همان زمان پیگیری‌ها برای اجرای آن آغاز شد.

وی افزود: در واردات خودروهای کارکرده، علاوه بر تعیین تکلیف ارز و تطبیق مشخصات فنی، باید اصالت خودرو نیز احراز شود؛ چراکه احتمال سرقتی بودن خودرو و تبعات آن برای خریدار وجود دارد. سال گذشته برای واردات هزار دستگاه خودرو کارکرده ثبت سفارش انجام شد، اما نیروی انتظامی اعلام کرد بررسی سرقتی بودن خودروها در مبدأ، از طریق نهادهای داخلی، دشوار است.

زارعی تأمین منابع ارزی مورد نیاز برای واردات خودروهای کارکرده را نیز یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی دانست و گفت: کارگروه موضوع ماده ۲ آیین‌نامه واردات خودرو با حضور نمایندگان وزارت صمت و دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شد و بر اساس ارزیابی نیاز سالانه و با توجه به وضعیت عرضه خودروهای نو، ورود ۲۵ هزار دستگاه خودرو کارکرده در سال جاری به تصویب رسید.

* امکان افزایش سقف واردات

سخنگوی وزارت صمت درباره احتمال افزایش این سقف در سال‌های آینده گفت: اعتقاد ما این است که سطح واردات خودرو، اعم از نو و کارکرده، باید افزایش یابد. در حال حاضر محدودیت اصلی، تأمین منابع مالی و ارز مورد نیاز است و در صورت حل این مسائل، سقف‌های تعیین‌شده قابل افزایش خواهد بود.

وی درباره دغدغه‌های مربوط به اصالت خودروها و احتمال سرقتی بودن آنها نیز اظهار کرد: در جلساتی که با نیروی انتظامی داشتیم، مشخص شد امکان شناسایی خودروهای سرقتی در کشور مبدأ از طریق نهادهای داخلی وجود ندارد. بنابراین، در آیین‌نامه جدید مسئولیت اصالت خودرو به‌طور کامل بر عهده واردکننده گذاشته شده است و هرگونه مسئله یا مشکل قضایی در این زمینه متوجه شخص واردکننده خواهد بود.

* استفاده از «ارز سپرده خود یا دیگران» برای واردات خودروهای کارکرده

زارعی درباره نحوه تأمین ارز خودروهای کارکرده گفت: برای جلوگیری از تحمیل فشار به منابع ارزی کشور، استفاده از «ارز سپرده خود یا دیگران» پیش‌بینی شده است؛ البته این به معنای رها بودن فرآیند نیست و متقاضیان باید منشأ ارز خود را به تأیید بانک مرکزی برسانند.

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی فرآیندی برای صحت‌سنجی و تأیید منشأ ارز طراحی کرده است تا اطمینان حاصل شود این منابع مطابق مقررات ارزی کشور تأمین شده‌اند. این سازوکار به متقاضیانی که منابع ارزی در اختیار دارند، امکان می‌دهد بدون ایجاد فشار بر بازار رسمی ارز، خودرو مورد نیاز خود را وارد کنند.

سخنگوی وزارت صمت با تأکید بر اینکه واردات خودرو با هدف پاسخ به تقاضای انباشته و کاهش شکاف میان عرضه و تقاضا انجام می‌شود، گفت: راهبرد وزارت صمت این است که با تسهیل فرآیندها و استمرار واردات، قیمت‌ها را به سمت تعادل هدایت کند. امیدواریم با هماهنگی دستگاه‌های متولی، روند ثبت سفارش و ترخیص خودروها نیز با سرعت بیشتری انجام شود.

* تأکید بر خدمات پس از فروش

زارعی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف تنظیم بازار و جلوگیری از ورود خودروهای بی‌کیفیت، رویکرد سخت‌گیرانه‌ای در واردات خودروهای کارکرده در پیش گرفته است، گفت: اولویت اصلی در آیین‌نامه جدید، تضمین خدمات پس از فروش برای خریداران است.

وی ادامه داد: دولت با تعیین شاخص برای برندهای دارای شبکه خدمات پس از فروش، از ورود خودروهایی که خریداران را پس از خرید با مشکل دسترسی به قطعات و تعمیرگاه مواجه می‌کنند، جلوگیری خواهد کرد.

منبع: ایرنا


لینک کوتاه : http://sarmaayehmelli.ir/?p=24320
نظرات کاربران :