• کد خبر: ۲۲۷۸۶
  • تاریخ انتشار : ۰۷-۰۳-۱۴۰۵ - ۱۰:۰۶
  • نسخه چاپی نسخه چاپی
207داران نخوانند!

پژو۲۰۷ اتومات پانوراما زیر ذره‌بین؛ از جهش قیمت تا رقبای منطقی‌تر (+تصاویر)

با بودجه‌ای که حالا برای پژو ۲۰۷ اتومات لازم است، می‌توان سراغ گزینه‌هایی ارزنده‌‌تری رفت که یا مدرن‌تر و مجهزترند یا کارکرده ولی بادوام‌تر و منطقی‌تر هستند.

سرمایه ملی،‌ علیرضا جابتی – حدود یک ماه پیش، بازار خودرو شاهد رشد شتابان قیمت‌ها بود. یکی از نمونه‌های شوک قیمتی در بازار خودروهای اقتصادی، رسیدن بهای بازار پژو۲۰۷ اتوماتیک با جهش ۲۸۰ میلیون تومانی در یک روز، به قیمت خیره‌کننده ۳میلیارد تومان بود؛ آن‌هم درحالی‌که همین خودرو تا اسفندماه سال گذشته حدود ۱.۵ تا ۱.۸ میلیارد تومان معامله می‌شد. این یعنی طی کمتر از دو ماه، قیمت آن تقریبا دو برابر شده است. هرچند در زمان نگارش این مطلب، پژو ۲۰۷ اتوماتیک با سقف فلزی کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان و با سقف پانوراما حدود ۲.۷ میلیارد تومان در بازار قیمت خورده و قیمت نمونه‌های دنده‌دستی آن هم با توجه به مشخصات و آپشن‌ها بین ۱.۷ تا حدود ۲ میلیارد تومان عنوان می‌شود،‌ اما درهرحال این هاچ‌بک محبوب که پیش‌تر به عنوان گزینه‌ای اقتصادی شناخته می‌شد، حالا عملا به یک کالای سرمایه‌ای گران‌قیمت تبدیل شده است.

*‌ آیا پژو۲۰۷ واقعا همان Peugeot 207 است؟

خودرویی که در ایران به‌عنوان پژو ۲۰۷ شناخته می‌شود، چیزی نیست جز نسخه فیس‌لیفت شده پژو ۲۰۶ (تیپ ۵ و ۶) که در بازارهای جهانی با نام ۲۰۶ پلاس شناخته می‌شود. البته طراحی چراغ‌های جلو، کاپوت و برخی قسمت‌های دیگر پژو ۲۰۷ ایرانیزه، مشابه نمونه فرانسوی آن است و در برخی نقاط دیگر، نظیر چراغ‌های عقب تفاوت‌هایی دارد، اما در باطن همان ۲۰۶ قدیمی است.

این در حالی است که پژو ۲۰۷ واقعی (نسخه فرانسوی) که تولید جهانی آن در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ به‌ترتیب در اروپا و سپس در آمریکای جنوبی به‌کلی متوقف شده است، علاوه بر اختلاف‌های ظاهری، از نظر مشخصات فنی نظیر پیشرانه و سطح ایمنی نیز نسخه متفاوتی به حساب می‌آید. شاید برای همین است که عده‌ای لقب طنزآمیز «۲۰۶مخفی» را به نسخه ایرانی این خودرو داده‌اند.

نکته منفی‌تر ماجرا این است که از زمان قطع همکاری پژو با ایران‌خودرو در سال ۲۰۱۲ تاکنون، محصولات مزین به لوگو قدیمی پژو در ایران از نظر کیفی با افت محسوسی مواجه شده‌اند. در واقع نسخه‌های جدید، نه از نظر شتاب یارای رقابت با مدل‌های قدیمی (با قطعات فرانسوی) را دارند و نه از نظر دوام و کیفیت به پای آن‌ها می‌رسند.

تا جایی که وقتی در زمان بازگشت موقت پژو به ایران (دوران برجام)‌، یکی از خبرنگاران در نشست خبری مشترک مدیران عامل ایران‌خودرو و پژوسیتروئن، به مدیرعامل آن زمان پژو (کارلوس تاوارس) هشدار داد که کیفیت پایین محصولاتی که با برند شما در ایران تولید می‌شود،‌ جایگاه برندتان را تنزل داده است،‌ مدیرعامل وقت ایران‌خودرو گفت: «محصولاتی مانند ۴۰۵، پارس، ۲۰۶ و… که در ایران‌خودرو با لوگو پژو تولید می‌شوند، بومی‌سازی شده‌اند و بر این اساس، خودرو داخلی و محصول ایران به حساب می‌آیند و ربطی به پژو ندارند!»

ناگفته نماند که پژو۲۰۷ اتومات، نقاط قوتی همچون «ظاهر و کیفیت و پرستیژ بهتر از ۲۰۶» و «بهبود موتور و گیربکس در نسخه TU5P» دارد، اما از نقاط ضعفی نیز رنج می‌برد که ممکن است برای برخی خریداران قابل اغماض نباشد؛ ضعف‌هایی همچون پایداری در پیچ‌های تند، کیفیت نامناسب غربیلک فرمان و قطعات داشبورد، خشکی سیستم تعلیق، محدودیت فضای پا و سر در ردیف دوم، معایب عملکردی گیربکس اتومات که مشابه مشکلات ۲۰۶ تیپ ۶ است، ضعف در سیستم خنک‌کاری گیربکس AL4 و ایراداتی که در عملکرد سیستم کروزکنترل و همچنین در سیستم مالتی‌مدیا توسط دارندگان این خودرو گزارش شده است.

پس به‌جاست اگر بپرسیم،‌ حالا که خودرویی مانند ۲۰۷ در نسخه اتومات به چنین قیمتی (بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیارد تومان)‌ رسیده و ممکن است در هفته‌های آینده باز هم ۳میلیاردی شود،‌ آیا با این پول (محدوده ۳ میلیارد تومان)، در میان خودروهای صفر یا کارکرده، گزینه ارزنده‌ یا حتی ارزنده‌تری نسبت به ۲۰۷ اتو پانا برای خرید در بازار ایران وجود ندارد؟

* نمونه گزینه‌های صفر کیلومتر در محدوده ۳ میلیارد تومان

– ام‌وی‌ام X33 کراس اتومات: نسخه به‌روز و بازارپسند با امکانات مناسب و سابقه فروش خوب؛ یکی از گزینه‌های جدی این بودجه.

– بک X3 پرو: کراس‌اوور جمع‌وجور جیلی (سهامدار چینی ولوو)‌ با موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس CVT؛ ساده، کم‌حساسیت و مناسب استفاده روزمره.

– تیگارد X35 پلاس:  محصول بایک با موتور ۱.۵ توربو، کابین جادار و امکانات مناسب، انتخابی متعادل برای شهر و سفرهای کوتاه است.
گزینه‌های کارکرده

* نمونه گزینه‌های کارکرده در محدوده ۳ میلیارد تومان

– ام‌وی‌ام X55 پرو مدل ۱۴۰۱: کراس‌اووری مدرن با کابین جادار، امکانات خوب و موتور ۱.۵ توربو؛ مناسب خانواده‌های کوچک.

– جک S3 مدل ۱۴۰۱: گزینه‌ای کم‌دردسر، اقتصادی و مناسب برای استفاده روزانه با هزینه نگهداری پایین. خودرویی جادار با یک صندوق عقب ۶۰۰ لیتری؛ هوشمندانه‌تر و مطمئن‌تر از بسیاری از رقبای هم‌قیمت.

– چری تیگو ۵ مدل ۱۴۰۰: گزینه‌ای کم‌استهلاک‌تر با مصرف سوخت مناسب‌تر؛ البته بررسی گیربکس و جلوبندی قبل از خرید ضروری است.

– چری تیگو ۷ مدل ۱۳۹۶: کراس‌اوری مجهزتر و قوی‌تر با کابین باکیفیت؛ برای کسانی که در پی امکانات بیشتر و کلاس بسیار بالاتر از خودرویی مانند ۲۰۷ هستند، گزینه جذابی است.

– هایما S5 مدل ۱۴۰۱: کراس‌اووری متعادل با موتور ۱.۵ توربو، طراحی مدرن، امکانات خوب و خدمات پس از فروش گسترده.

– هایما S7 توربو مدل ۱۳۹۶: کراس‌اووری جادار با موتور ۱.۸ توربو، عملکرد فنی قوی، فضای بار مناسب برای خانواده و بازار دست‌دوم پررونق.

 

*‌ و دو نمونه هم از گزینه‌های خارجی غیر چینی

– رنو داستر SE مدل ۲۰۱۷: اگر دوام و اطمینان فنی مهم‌تر از امکانات باشد، داستر هنوز هم انتخاب قابل اعتمادی است؛ هرچند مصرف سوخت بالا و قطعات گران از ضعف‌های آن است.

– سوزوکی گرند ویتارا مدل ۱۳۸۹: یک شاسی‌بلند ژاپنی واقعی با شاسی مستقل، دو دیفرانسیل و دوام بالا؛ کم‌امکانات‌تر، اما بسیار قابل‌اعتماد.

* در یک کلام

با بودجه‌ای که حالا برای پژو ۲۰۷ اتومات لازم است، می‌توان سراغ گزینه‌هایی ارزنده‌‌تری رفت که یا مدرن‌تر و مجهزترند یا کارکرده ولی بادوام‌تر و منطقی‌تر هستند.


لینک کوتاه : http://sarmaayehmelli.ir/?p=22786
نظرات کاربران :