- سرمایه ملی - https://sarmaayehmelli.ir -

هشدار رییس‌کل بیمه مرکزی به خودروسازان: حق‌بیمه ثالث را هنگام تحویل خودرو اخذ و به بیمه‌گران پرداخت کنید

رییس‌کل بیمه مرکزی با انتقاد از نحوه دریافت و نگهداری حق بیمه شخص ثالث توسط خودروسازان، تأکید کرد: پول بیمه شخص ثالث باید در زمان تحویل خودرو از مشتری اخذ و به شرکت‌های بیمه پرداخت شود.

به گزارش سرمایه ملی، موسی رضایی در حاشیه نشست هم‌اندیشی صمیمانه با رسانه‌ها که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، گفت: خودروسازان چه در هنگام فروش فوری با قیمت قطعی و تحویل ۹۰ روز کاری و چه در هنگام پیش‌فروش‌های طولانی‌مدت با پیش‌پرداخت ۵۰ درصد، تمام یا نیمی از وجه مربوط به بیمه شخص ثالث را از مشتریان دریافت می‌کنند و نزد خود نگه می‌دارند.

* حق بیمه مشتریان ماه‌ها نزد خودروساز می‌ماند

رییس‌کل بیمه مرکزی در ادامه تصریح کرد: در طول مدت‌زمانی هم که معمولاً تحویل خودرو به تأخیر می‌خورد و گاه ماه‌ها و در مواردی بیش از یک سال به طول می‌انجامد، این پول همچنان نزد خودروساز است و پس از ایفای تعهدات معوق خودروساز به مشتریان، تازه بیمه‌نامه صادر می‌شود، اما همچنان پولی به شرکت‌های بیمه‌گر پرداخت نمی‌شود.

وی افزود: در نهایت، خودروسازان معمولاً از اموال مازاد و املاکی که در شهرستان‌ها دارند، زمین‌هایی را که خودشان هم به‌جای برخی مطالباتشان برداشته و بعضاً به لحاظ سند با مشکلاتی مواجه هستند، بابت مطالبات شرکت‌های بیمه به آن‌ها واگذار می‌کنند.

*‌ زمین به‌جای پرداخت نقدی مطالبات بیمه‌گران

رضایی اظهار داشت: اگر ارزش این زمین‌ها از مطالبات شرکت‌های بیمه بیشتر باشد، بیمه‌گران فارغ از این‌که چنین املاکی تا چه اندازه قابلیت نقدشوندگی دارند، اقدام به صدور بیمه‌نامه‌های جدید برای خودروساز می‌کنند.

وی به شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو هشدار داد که جلوِ چنین رویه‌هایی را خواهد گرفت و به شرکت‌های بیمه نیز اعلام کرد که نباید چنین رویه‌هایی را ادامه دهند.

با این‌حال، اجرای این هشدار می‌تواند با چالش‌هایی مواجه باشد؛ چراکه بیمه‌گران برای دستیابی به سبد بیمه خودروهای صفر، که به دلیل حجم بالای بیمه‌نامه‌های صادره از جذابیت بالایی برخوردار است، رقابت شدیدی دارند. از این رو، باید دید بیمه مرکزی برای تغییر این رویه و الزام طرفین به اجرای دستور جدید، چه سازوکار و ضمانت اجرایی در نظر خواهد گرفت.

* هشدار به ۷ تا ۸ شرکت بیمه ناتراز

رییس‌کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناترازی ۱۴ شرکت از ۲۷ شرکت بیمه مستقیم، گفت: به ۷ تا ۸ شرکت تذکر داده خواهد شد که در صورت عدم اصلاح عملکرد، مشمول تعلیق فعالیت می‌شوند.

وی افزود: وقتی سهامدار توانایی مدیریت ندارد، نباید برای مردم مشکل ایجاد کند. اگر این مسیر طی نشود، شرکت بیمه‌ای قادر به پوشش ریسک‌ها نخواهد بود.

رضایی همچنین با بیان اینکه صورت‌های مالی شرکت‌ها به معنای واقعی از پایان شهریور علنی می‌شود، گفت: بیمه مرکزی در دوره قبل صورت مالی ماهانه را کلید زده بود، اما واقعیت آن چیزی نیست که در صفحه کدال قرار می‌گیرد و بسیار تفاوت دارد.

وی در پایان گفت: صنعت بیمه می‌تواند جذاب و سودده باشد، اما متأسفانه حلقه‌ای ایجاد شده که نمی‌گذارد این اتفاق بیفتد و ۷۵ هزار میلیارد تومان در دست ۲۰ تا ۳۰ نفر آدم است.