- سرمایه ملی - https://sarmaayehmelli.ir -

انتخاب ۸۴ شرکت و سازمان تعالی‌یافته براساس آخرین نسخه EFQM

بیست و دومین همایش ملی تعالی سازمانی در روز یکشنبه پنجم اسفندماه ۱۴۰۳، با حضور فرشاد مقیمی؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، محمد صالح‌اولیا؛ رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران و اصغر مصاحب؛ مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

به‌گزارش سرمایه ملی به نقل از سایت نگاه اقتصادی [1]، در روز نخست برگزاری این همایش دو روزه، ۸۴ شرکت و سازمان از بین ۱۶۰۰ شرکت و سازمان ارزیابی‌شده، به دریافت تندیس، تقدیرنامه و گواهینامه تعالی سازمانی در سطوح مختلف موفق شدند.

* تعقیب تحولات جامعه جهانی با حرکت به سمت تعالی سازمانی
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این همایش با تاکید بر اهمیت تدوین استراتژی‌های دقیق و اندازه‌گیری عملکرد سازمان‌ها، اظهار داشت: «بدون حرکت به سمت تعالی سازمانی، کشور از جامعه جهانی عقب خواهد ماند.»

اصغر مصاحب استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری عملکرد در بنگاه‌های اقتصادی را ضروری دانست و افزود: «متاسفانه بسیاری از بنگاه‌های ما به این موضوع اهمیت چندانی نمی‌دهند، درحالی‌که نتایج آن در سطح کسب‌وکار و صنعت کشور کاملا مشهود است.»

وی فرهنگ‌سازی و گسترش مفاهیم تعالی سازمانی و تشویق سازمان‌های پیشرو و برتر در سطوح مختلف را هدف سازمان مدیریت صنعتی از برگزاری همایش تعالی سازمانی عنوان کرد و با اشاره به برنامه‌های سازمان مدیریت صنعتی برای سال آینده، گفت:

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با بیان این‌که ما طی سال‌های ۱۴۰۱ و سال جاری، مدل سنجش و ارزیابی را بر اساس آخرین نسخه EFQM (بنیاد مدیریت کیفیت اروپا) مورد بازنگری قرار دادیم، در پایان گفت: «امیدواریم در سال آینده بتوانیم با ارائه تحلیل‌های دقیق‌تر، دستاوردهای جدیدی را به بنگاه‌های اقتصادی کشور ارائه کنیم.»

* بیش از ۷۰ درصد اقتصاد کشور در دست خصولتی‌هاست

در ادامه این همایش، محمد صالح‌ اولیا، رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران اظهار داشت: «استمرار ۲۲ دوره برگزاری یک فرایند، یک رویداد و یک موفقیت است و از این رو این امر را به سازمان مدیریت صنعتی تبریک می‌گویم.»

وی با بیان این‌که ۱۴.۵ درصد از اقتصاد کشور دست شرکت‌های دولتی است، افزود: «این در حالی است که سهم بخش خصوصی واقعی در کشور شاید بیشتر از ۱۵ درصد نباشد و بخش اعظمی از این اقتصاد دست دولت‌های خصولتی و یا همان نیمه دولتی است.»

اولیا با تاکید بر این‌که بخش خصوصی واقعی باید در بهره‌وری نقش خود را ایفا کند، ادامه داد: «باید جایگاه بخش خصوصی و شرکت‌های دولتی و خصوصیتی در زمینه تاثیرگذاری در اقتصاد عوض شود تا بتوان شاهد رشد و افزایش بهره‌وری در کشور بود.»

وی در پایان گفت: «باید شرکت‌هایی مورد تقدیر قرار گیرند که در راستای کوچک‌سازی دولت گام برداشته باشند و باید به‌صورت تجربی به این سمت حرکت کنیم که اقتصاد را به بخش خصوصی واقعی بسپاریم؛ با این اقدام هم دولت می‌تواند مدیریت بهتری داشته باشد و هم رانت‌ها از بین خواهد رفت.»

* تعالی سازمان‌ها و شرکت‌ها از طریق تحلیل اطلاعات
معاون وزیر صمت و رئیس هیات‌عامل ایدرو نیز در این همایش گفت: «تحلیل اطلاعات و مدیریت فرآیندها در تعالی سازمانی مهم‌ترین شاخص است که توجه به این موضوع در عملکردها به تعالی سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌انجامد.»

فرشاد مقیمی با بیان این‌که شرکت‌ها و سازمان‌ها با اهتمام به تحلیل اطلاعات می‌توانند به تعالی سازمانی دست پیدا کنند، افزود: «تعالی سازمانی دارای مجموعه‌ای از فاکتورها و شاخص‌ها است که موجب بهبود عملکرد و جایگاه شرکت ها می‌شود.»

وی ادامه داد: «مشتری‌مداری و دست یافتن به درک درستی از انتظارات مشتریان، از مهم‌ترین شاخص‌های اصلی در رسیدن به تعالی سازمانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.»

معاون وزیر صمت اضافه کرد: «از دیگر شاخص‌های تعالی سازمانی مدیریت فرایندها و تمرکز بر تغییر است که در رسیدن شرکت‌ها و سازمان‌ها به جایگاه واقعی کمک می‌کند.»

وی با بیان این‌که تحلیل اطلاعات و مدیریت فرایندها از مهم‌ترین شاخص‌های تعالی سازمانی است که بدون توجه به این شاخص هیچ اتفاقی در راستای تعالی سازمانی نمی‌افتد، در پایان تاکید کرد: «توجه سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به تحلیل اطلاعات، به ارتقای عملکرد و رونق کسب‌وکار می‌انجامد.»

بنابراین گزارش، بیست و دومین همایش تعالی سازمانی امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما آغاز شده است و فردا روز دوم آن در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار می شود.

گفتنی است؛ همایش تعالی سازمانی که با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به‌منظور جاری کردن تعالی سازمانی و دستیابی به موفقیت پایدار بنگاه های اقتصادی و خدماتی در کشور پای‌گذاری شده است و همه‌ساله توسط سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌شود.